Om Kif Snowboard

Klubben for alle Snowboardere!

Vi skal ha et bredt tilbud til alle Snowboardere i alle aldere, begge kjønn, alle nivåer i alle disipliner. Klubben drives av en rekke ildsjeler og er åpen for alle.

KIF Snowboard har som målsetting å tilby lek, moro og aktiv satsing til alle som har snowboard som fritidsaktivitet. Idrettsglede og god lagmoral skal vektlegges i vår klubb. Valgspråk: Sunne holdninger – Gode prestasjoner.

Mål for klubben:

• Samarbeide med Kongsberg Skisenter for gode treningsforhold og være med å bidra for å utvikle bedre snowboardpark med hopp og rails og utvikle boardercrossløypa.
  • Sikre langsiktighet i klubbens organisering.
  • Sikre videre arbeid med rekruttering av nye medlemmer.

Styret

KIF Snowboard har et selvstendig styre bestående av 5 medlemmer (leder, nestleder, sekretær, kasserer og ungdomsrepresentant), med tilhørende 7 ledere for undergrupper (Marked og sponsor, materiellforvalter, dugnadskoordinator, turkoordinator, treningsansvarlig, arrangementsansvarlig og jentekontakt). Styret velges på årsmøtet, har ansvaret for å ivareta all drift og økonomistyring. I tillegg er det en rekke andre nøkkelpersonell som bidrar med faste oppgaver. Tradisjonelt så bidrar både medlemmer, foresatte med flere for å holde det høye aktivitetesnivået oppe.

Trenere

KIF Snowboard har meget gode trenere for alle disipliner og alle nivåer. Trenerne er nøkkelpersonell for all treningsaktivitet. Klubben engasjerer hvert år en hovedtrener som setter opp trenerteam for de ulike klassene kids, yngre junior, junior og senior. Pga stort antall kids har klubben også engasjert en hovedtrener for kids.

Informasjon

KIF Snowboard informerer sine medlemmer hovedsakelig på Facebook og via denne hjemmesiden. I tillegg blir det gitt informasjon til medlemmene via e-post, annonse i Lågendalsposten eller melding på trening. Det er meget viktig at du holder oss oppdatert med riktig e-post adresse og mobil nummer for distribusjon av informasjon. Det aller viktigste er at medlemmene tar kontakt med trenere eller noen i styret når det er spørsmål.

Medlemsfordeler

Godt samhold og tilhørlighet til KIF Snowboard

• Barmarkstrening på høsten
  • Trening i Kongsberg Skisenter, Funkelia med instruksjon
  • Klubbrenn og andre konkurranser
  • Kurs
  • Støtte til startavgift på renn
  • Støtte på enkelte turer
  • 20% rabatt på sesongkort i Skisenteret
    • NB! Gjelder kun medlemmet selv, ikke øvrige familiemedlemmer. (Øvrige får 15% rabatt på sesongkort dersom er kjøpes innen 30.11.15)
  • Rabatt hos Intersport (20% på racingustryr/smøring, 10% på ordinære varer (ikke tilbud/salg)
  • Medlemskap i Snowboardforbundet

Medlemsforpliktelser

Som medlem er alle forpliktet til å bidra med dugnad for å sikre driften av KIF Snowboard. Alle må stille minst en gang på dugnad i løpet av sesongen, samt bidra med salg av KIF kort. I forbindelse med gjennomføring av renn og arrangementer må man forvente å bli forespurt om å bidra.

Kongsberg Idrettsforening

KIF Snowboard er en av de 9 gruppene i Kongsberg Idrettsforening (KIF) med til sammen i overkant av 2000 medlemmer. KIF ble startet i 1892 og har en solid historie fra vinteridrett med Birger Rud og en rekke andre legender. Kongsberg Skimuseum har samlet all historien frem til i dag.

Kongsberg Skisenter

KIF Snowboard har Kongsberg Skisenter som sin hjemmearena. Vi mener selv at vi har Norges beste hjemmearena for en snowboardklubb og vi samarbeider meget godt med skisenterets ledere og ansatte. Skisenteret er åpent alle ukens dager fra kl 0900 til kl 2100, med lys i alle bakkene, rikelig med snø, bra park med mange hopp og rails, nybegynnerpark, snowboarcrossløype, barnebakker med mere. Skisenteret er vår viktigste samarbeidspartner for å kunne tilby aktivitet som trening, lek og konkurranser.

Se www.kongsberg-skisenter.no

Kjøp sesongkort og lek deg på snowboard i bakken utenom klubben oppsatte treningstider!

Snowboardforbundet

KIF Snowboard er medlem i Norges Snowboardforbund, som ivaretar og tilrettelegger for alle Snowboardklubbene i Norge. Snowboardforbundet er et særforbund i Norges Idrettsforbund og er medlem i World Snowboard Federation (WSF). Internasjonale konkurranser organiseres og rankes på i to ulike rankingsystemer: FIS og WST. Nasjonal rangering gjøres med bakgrunn i resultater fra Norgescup og NM.

Se www.snowboardforbundet.no

Sponsorer

KIF Snowboard har en rekke lokale sponsorer og samarbeidspartnere. Uten disse har vi ikke mulighet til å opprettholde det brede tilbudet og alle aktivitetene vi har.

Gladmeldinger høsten 2015

• Christian Ruud Myhre er tatt ut på landslaget i boardercross (SBX)!
  • Hermann Møller Svendsen (17) er av Snowboardforbundet plukket ut til å delta i Ungdoms OL på Lillehammer 2016 i disiplinen SBX!
  • Tina Steffensen er plukket ut til å delta i Snowboardforbundets talentsatsing for jenter!
  • KIF Snowboard ble kåret til Årets klubb under Snowboardawards 2015. Juryens begrunnelse: Det finnes en rekke klubber som har et bra tilbud av treninger, camper og arrangement, men få av de gjør det like bra på disse punktene som Årets Klubb. I tillegg har de en kjempebra jentesatsning som har vist seg å være en stor suksess. De inkluderer alle snowboardere, uavhengig av ferdighetsnivå og ambisjoner. De er rutinerte og sterkt drevet med stor dugnadsånd og engasjerte ledere, men beviste også i vinter at de kan være spontane da de i siste liten tok en helomvending og flyttet et av sine mange arrangement til et mer snøsikkert sted. Denne klubben går foran som den klart største innen satsning på snowboardcross, og innen nå vet sikkert de fleste at Årets Klubb holder til i Kongsberg og heter KIF Snowboard!

M√łteromsbooking

<<August 2017 >>