Om Kif Hockey

Klubbens historie

Ishockey har en lang tradisjon på Kongsberg:

KIF Hockey ble stiftet i 1957 og fram til slutten av 80-tallet ble det utkjempet tøffe oppgjør på utendørs isflater rundt om i byen. Det er fortsatt aktive spillere i KIF som husker kampene på Skauløkka, ei kuldegrop liggende på Vestsida hvor temperaturen til tider sank ned mot arktiskt nivå.

Det var derfor med stor glede vi kunne ta i bruk Kongsberghallen i 1987. Dette har siden vært KIF-Hockeys lekegrind, og til tider..hodepine.

KiF har ikke verdens bredeste stall og har vel aldri hatt det. Likevel har vi en kjerne av entusiastiske aktivister som mener at ishockey er verdens morsomste lagidrett og vel verdt å bruke noen timer i uka på.

Vi kan også skryte på oss å ha levert mange hockeytalenter til lag høyere oppe i divisjonene, og landets ishockeygymnas har jevnlig elever som gikk sine første skøyteskjær i Kongsberg:
  • I sesongen 08/09 har f.eks. både Stavanger Oilers og Lillehammer Ishockey som begge er elitedivisjonslag Kongsberggutter i stallen.
  • På kvinnesiden har kongsberg ett av åtte- ti aktive lag i norsk kvinnehockey, og laget har flere kandidater til Norges kvinnelandslag
For KIF hockey er det likevel spillerne på våre egne lag som står i fokus og vår målsetting i år er den samme som i fjor:

Vi vil at vi og alle som er med skal ha det morsomt med hockey, på isen, på laglederbenken, i diverse arrangementskomiteer, i sekretariatet og på tribunene.

M√łteromsbooking

<<Juli 2017 >>