Om Kif fotball

KIF fotball er en av landets største breddeklubber. De siste sju-åtte årene har vi hatt stor utvikling i antall aktive og på anleggsfronten. Kunstgressbaner har gitt en kraftig økning i antall aldersbestemte lag, og naturligvis gitt unge og eldre muligheten til å utøve sin idrett under lang bedre og utviklende forhold.

Utviklingen vi ser gjør at vi mener det er viktig å heve nivået også på seniorfotballen. Dette fordi det skaper engasjement og begeistring, og gir våre unge noe å strekke seg etter. Det er viktig at man ikke føler man må forlate klubben i ung alder for å utvikle seg som fotballspiller.

Vi har i 2015 A-lag herre i 4. divisjon med Steffen Jenssen som hovedtrener og Eune Wårviken som assistent trener og spiller. Odd Hoffart fortsetter som lagleder. De aller fleset spillerne fortsetter og er stort sett KIF gutter.

A-lag damer fortsetter i 2. divisjon etter at denne ble utvidet til 12 lag. De har fått ny hovedtrener, Ivar Stensvold med Kristian Qvenild og Einar Andersn med i trenerteamet. Pål Brevig forsetter som lagleder. Damelaget er også stort sett KIF damer.

Vi har store årskull i G13 - G16 og en solid juniorstall og det er mange spillere i yngre grupper. I jentefotballen har det vært satset og dette har bidrat til mange flere jentelag. Det er solide grupper i aldegsgruppen J12 - J16 og det gror godt under.

Dette bidrar til at vi har en solid spillerstall, utfyllende spillertyper, en tydelig spillestil og en spennende sesong foran oss. Ingen kan forskutteres i fotball. Det er noe av sjarmen og særegenheten til dette spillet vi er så glade i. Uten tøff innstilling og steinhardt arbeid kommer man ingen vei. Man får aldri tre poeng hvis man ikke løper like mye som motstanderen og legger tilsvarende duellinnsats inn, både offensivt og defensivt. Dette er områder hvor vi ikke har vært stabile nok de foregående sesongene, men som vi håper/tror vi har adressert i år. I oktober/november får vi fasiten på om vi har lykkes. Så brutal og herlig er fotballen. Man er skurk eller helt, geni eller idiot, alt avhengig av om ballen går stang inn eller stang ut i en gitt kamp.
Vi satser på stang inn!

NFF Kvalitetsklubb