Klubben

KiF Ishockey som teller ca. 100+ aktive medlemmer, består av mange idrettsglade barn og unge, samt en litt eldre kjerne av entusiastiske aktive. Alle sammen mener at ishockey er verdens morsomste lagidrett og vel verdt å bruke noen timer i uka på.

Klubben har etterhvert fått en lang tradisjon i Kongsberg:

KIF Hockey ble stiftet i 1957 og fram til slutten av 80-tallet ble det utkjempet tøffe oppgjør på utendørs isflater rundt om i byen. Det er fortsatt aktive spillere i KIF som husker kampene på Skauløkka, ei kuldegrop liggende på Vestsida hvor temperaturen til tider sank ned mot arktiskt nivå

.

Det var derfor med stor glede vi kunne ta i bruk Kongsberghallen i 1987. Dette har siden vært KIF-Hockeys lekegrind.

Det legges vekt på inkludering, miljø og trivsel, men klubben kan også skryte av å ha levert mange hockeytalenter til lag høyere oppe i divisjonene. Landets ishockeygymnas (og nå også i Sverige) har jevnlig elever som har startet sine første skøyteskjær i Kongsberg:
  • I sesongen 08/09 hadde f.eks. både Stavanger Oilers og Lillehammer Ishockey som begge er elitedivisjonslag Kongsberggutter i stallen.
  • Noen spillere fra Kongsberg har også blitt tatt ut på aldersbestemte landslag (U16, U18 og U20).
  • På kvinnesiden har kongsberg ett av åtte- ti aktive lag i norsk kvinnehockey, og laget har flere kandidater til Norges kvinnelandslag.

For KIF hockey er det likevel spillerne på våre egne lag som står i fokus og vår målsetting i år er den samme som i fjor:

Vi vil at vi og alle som er med skal ha det morsomt med hockey, på isen, på laglederbenken, i diverse arrangementskomiteer, i sekretariatet og på tribunene.

KIF Hockeys stolte historie

Dette bildet ble tatt av fotograf Rolf Korvald, på Skaugløkka amfi, 23. februar 1964. Da spilte KIFs gode hockeylag på 1960-tallet, seriefinale mot Oslo-laget Sørli, etter at begge lagene fikk samme poengsum etter endt serie.
Etter en spennende kamp, vant til slutt KIF 5-2. Dagen etter kunne man lese følgende i Laagendalsposten:
"Det var først og fremst lagspillet som skaffet KIF denne seieren og som de så fullt ut fortjente, men en del av æren skal også keeperen Bjørn Johansen ha, som nok en gang spilte en meget god kamp, og var sitt lags bestemann."
Etter seriemesterskapet spilte KIF kvalifiseringskamp mot Lillehammer, Sparta og Stjernen; de to første kampene vant KIF, den siste tapte de knepent på Jordal Amfi. Men verken seriemesterskapet eller kvalifiseringskampene om opprykk spilte noen rolle, som så ofte på den tiden, endret ishockeyforbundet serieopplegget neste sesong.

På bildet sees:
Første rekke fra venstre
Gunnar Dale, Jan Eddie Tinlund, Bjørn Johansen, Tore Ingar Nysæther, Helge Stordalen

Andre rekke fra venstre
Tor Pedersen, Svein Møthe, Fritz Øyen, Nils Kaltenborn, Asbjørn Bollerud, Jan Sembsmoen

M√łteromsbooking

<<Juni 2017 >>