Hospitering

Utdypende informasjon om hospitering

Retningslinjer for hospitering Hospitering I KIF Fotball

Klubben jobber for at alle får optimale utviklingsmulighet. Dette med fokus på:

•          Individuelle ferdigheter

•          Relasjonelle ferdigheter

•          Holdninger

For å kunne tilby dette, ønsker og oppfordrer klubben å praktisere hospiteringsordninger mellom årsklassene i ungdomsfotballen (13-16 år) også videre opp til Junior (17-19år). I spesielle tilfeller kan det også være aktuelt for årsklassen 12 år opp til 13 år. Dette skal gjennomføres på en trygg og forutsigbar måte både for spilleren og trenerne. Det er derfor viktig med kjøreregler for hospiteringen. Den gjennomføres med følgende kjøreregler:

• Mulighetene for hospitering vurderes ut i fra spillerens treningsoppmøte, ferdigheter og holdninger.

• Avgiver-trener avgjør hvem som skal få hospitere ut ifra ovenfornevnte kriterier. Spillere som er aktuelle og ønsker å hospitere må få lov til det, men bør veiledes til å vente om en utviklingsmessig bør vente for å unngå eventuelle negative opplevelser. Avgiver-trener – som er den som kjenner spilleren best – skal også veilede spilleren med å vente med hospitering opp, om han vurderer at hospitering bidrar til for stor belastning på spilleren.

• Spilleren bør hospitere opp innen en konkret og avtalt periode av gangen – etterfulgt av evaluering.

• Spillere skal spille alle kampene på sitt opprinnelige lag hvis IKKE han skal starte på et høyere nivå. Er hans ferdigheter og holdninger så gode at han starter de fleste kampene der han hospiterer, skal det fortsatt være en dialog mellom trenerne på de to lag og sportslig leder om bruken av spilleren inn i mot viktige kamper.

• Spilleren skal ikke sitte på benken i kamper eller gjennomføre treninger på det laget han hospitere på, hvis hans opprinnelige lag har kamp samme dag.

• En hospitering forutsetter et godt samarbeid mellom ”avgiver-trener” og ”mottaker trener”. ”Avgiver-treneren” er i dette samarbeidet den som skal ha siste ord om hospitering kan gjennomføres.

• Sportslig leder skal holdes informert og skal ha siste ord om uenighet oppstår. Dette skal respekteres.

• Som en regel, skal spilleren kun spille en kamp i uka og resten skal være trening.

HUSK: HOSPITERINGEN SKAL KUN GJENNOMFØRES HVIS SPILLEREN VIL!

M√łteromsbooking

<<Juni 2017 >>