Hardt arbeid gir 3 poeng!

KIF fotball er en av landets største breddeklubber. De siste sju-åtte årene har vi hatt stor utvikling i antall aktive og på anleggsfronten. Kunstgressbaner har gitt en kraftig økning i antall aldersbestemte lag, og naturligvis gitt unge og eldre muligheten til å utøve sin idrett under lang bedre og utviklende forhold.

Våre yngre lag hevder seg stadig bedre i kretsseriene og i 2008 fikk vi kretsmestre på guttesiden i G 13, for første gang på mer enn 30 år. På jentesiden har vi hatt en rekke kretsmestre, og her har utviklingen vært fantastisk i mange sesonger. Det vil dere etter hvert kunne lese mer om på de sidene.

Utviklingen vi ser gjør at vi mener det er viktig å heve nivået også på seniorfotballen. Dette fordi det skaper engasjement og begeistring, og gir våre unge noe å strekke seg etter. Det er viktig at man ikke føler man må forlate klubben i ung alder for å utvikle seg.

Etter en 4-1 seier borte mot Mjøndalen på våren 2006, vant vi 13 strake kamper, men endte likevel på andreplass til slutt, bak nettopp Mjøndalen, som rykket opp. Men den sesongen ga oss tro på at vi kunne ta steget opp et nivå. I senior menn har KIF aldri vært høyere enn 3, divisjon (fjerde nivå). I 2007 hadde vi ambisjoner om opprykk, men var ikke stabile og sterke nok, og endte på en meget skuffende femteplass. Året etter hadde vi mistet fire spillere til Modum, og ingen forventet noe av oss. Flere tippet oss i bunnen av tabellen. Men vi hadde forberedt oss stille og forsiktig med lav profil, og ledet serien til ferien. En svak start på høsten gjorde at vi igjen endte på den forsmedelige andreplassen. Denne gangen bak Åskollen (Drammen FK).

Før 2009 sesongen foretok vi et trenerskifte. Assistentene i 2008, Baard Johan Troye og Roy Thomas Gampedalen, fikk tillit som sjefer. I bakgrunnen har de Lars Tjærnås som fotballfaglig ressurs. Baard og Gampis er to karer med utfyllende kompetanse, stor entusiasme og gode holdninger. Det siste er en helt vesentlig kvalitet om man skal vinne noe i fotball. De foregående sesongene har vi manglet den lille ekstra ”killer-innstillingen” og vårt forsterkede motto nå er: ”Hardt arbeid”.

I vinter tok tre juniorer steget opp i a-stallen: Lasse Schmidt, Henrik Revå og Sindre Tveiten. Det er vi stolte av. I tillegg er juniorene Espen Reinemo, Jørgen Hagen og Torgrimm Lillevik Tveito permanente medlemmer av a-stallen. Alle lovende spillere, som kan nå langt hvis de legger den rette innsatsen i det. Før sesongstart returnerte også Jørgen Albertsen og Hichem Bekkaoui fra Modum. To gode spillere vi er glade for å ha tilbake i gjengen.

Dette bidrar til at vi har en solid spillerstall, utfyllende spillertyper, en tydelig spillestil og en spennende sesong foran oss. Ingen kan forskutteres i fotball. Det er noe av sjarmen og særegenheten til dette spillet vi er så glade i. Uten tøff innstilling og steinhardt arbeid kommer man ingen vei. Man får aldri tre poeng hvis man ikke løper like mye som motstanderen og legger tilsvarende duellinnsats inn, både offensivt og defensivt. Dette er områder hvor vi ikke har vært stabile nok de foregående sesongene, men som vi håper/tror vi har adressert i år. I oktober/november får vi fasiten på om vi har lykkes. Så brutal og herlig er fotballen. Man er skurk eller helt, geni eller idiot, alt avhengig av om ballen går stang inn eller stang ut i en gitt kamp.

Vi satser på stang inn!

Kenneth Fredheim