Hockey er best for barn

Vi som har trent barn i mange år er helt enige med Dr. Paul Lereim, HOCKEY ER BEST FOR BARN. Det er vanskelig å sammenlikne ulike idretter, men hockey trener hele kroppen i alle dimensjoner. Hovedgrunnen til at hockey har så få skader er godt beskyttelsesustyr, barn er forberedt for kontakt, barn lærer balanse, vi lærer barn riktige teknikker å motta kontakt, og et godt regelverk. Det sosiael miljøet er unikt, fordi vi har garderobekultur hvor barn samles før og etter trening og opplever et tett sosialt miljø.

Er du redd for å la barnet begynne med ishockey fordi det ser så brutalt ut? –Helt feil, mener professor dr.med. Paul Lereim.

I over 40 år har den meget anerkjente kirurgen arbeidet med idrett og skadebehandling. Han var med som lege i sitt første OL i 1968 og ga seg ikke før etter lekene på Lillehammer. Han har i en årrekke også sittet i den medisinske komiteen i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF).

–Jeg vil fremheve ishockeysporten som spesielt velegnet trening for barn og ungdom, sier Lereim og viser først og fremst til de mange momentene ishockey inneholder.Men han trekker også frem broren Inggard Lereims avhandling «Idrettsskader i Norge» der man kan lese følgende om ishockey og bandy: Meget få skades i disse idrettene inntil de kommer i aktiv lagidrett tidlig i tenårene.

–Jo tidligere barn starter med ishockey, jo bedre. Det må i starten selvsagt være lekbetont og frivillig, uten foreldreambisjoner.

–Ved å spille ishockey får man først og fremst trent koordinasjon og balanse. Men også fysisk styrke i rygg, buk, armer og ben samtidig som utholdenhet kommer nesten gratis. Som lagspill krever også ishockey sosial intelligens og samarbeid, poengterer legen som både har hatt mange kjente idrettsutøvere og medlemmer av kongefamilien under kniven.

Godt beskyttet. Unger som er blitt skadet på ishockeybanen har han derimot aldri sett noe til.

–De er veldig godt beskyttet både fysisk og av et godt regelverk, forklarer Lereim, som er svært opptatt av å forebygge plagene som skyldes overvekt og liten fysisk aktivitet. Det er grunnen til at han nylig skrev et lengre innlegg om ishockeysportens fortreffelighet som trening for barn og unge på hjemmesiden til Norges Ishockeyforbund.

–Altfor mange barn er overvektige og sitter for lenge foran TV/PC. Vi må gjøre hva vi kan for å få disse i aktivitet. Livsstilssykdommer er lettere å forebygge enn å behandle, sier professoren som legger til at overvektige klarer seg bedre på skøyter enn i løpesko. Skøytegåing gir færre belastningsskader i bena enn løp.

8 år gamle Oliver Renden Skråmo spiller ishockey, og det har han gjort i fem år – uten skader! –Det er veldig gøy. Jeg vil helst spille hele tiden, sier Oliver som er back og har Vålerengas Brede Frettem Csiszar som sin aller største helt.

Allsidighet. – Storebrødrene hans på 11 og 14 spiller også ishockey. Oliver ville helst starte allerede da han var to, og nå trener han tre-fire ganger i uken. Ishockey har en strålende allsidighet og er flott trening for unger, sier pappa Frank Skråmo som selv aldri har spilt ishockey – bare fotball.

Vålerengas Lars Erik Spets startet også fordi storebror (Knut Henrik) hadde funnet ishallen i Trondheim. Lars Erik har gjort ishockey til et yrke som har ført ham til spill i både Sverige og Tyskland.

–Jeg har lest innlegget til Lereim og synes det er veldig bra. Jeg har brukket benet to ganger og armen én. Men det hadde ingenting med ishockey å gjøre. Jeg har, bank i bord, ikke hatt noen alvorlige skader som følge av ishockeyen, forteller trønderen.

Paul Lereim understreker at hans ønske først og fremst er at barn og unge skal drive med ishockey. Hvorvidt de fortsetter etter 15-16-årsalderen, når det også kommer flere skader, tar han ikke stilling til. Men professoren mener at ishockey ufortjent har fått et bøllestempel.

   KIF ISHOCKEYSKOLE

Vi  som har trent barn i mange år er helt enige med Dr. Paul Lereim, HOCKEY ER BEST FOR BARN. Det er vanskelig å sammenlikne ulike idretter, men hockey trener hele kroppen i alle dimensjoner. Hovedgrunnen til at hockey har så få skader er godt beskyttelsesustyr, barn er forberedt for kontakt, barn lærer balanse, vi lærer barn riktige teknikker å motta kontakt, og et godt regelverk. Det sosiael miljøet er unikt, fordi vi har garderobekultur hvor barn samles før og etter trening og opplever et tett sosialt miljø.

KIF ISHOCKEYSKOLE trener en gang i uka, tirsdag kl 18:00, for  barn fra 4 års alder  og oppover. Første års kontigent er kun 500 kr, og og mye utstyr kan lånes fra oss. Vi kan lære ditt barn å gå på skøyter. ISHOCKEYSKOLEN tilbyr 3 trinn – nybegynner, Spiller 1, og Spiller 2. I tillegg når barnet er klar, har vi lag fra U-8 oppover. Jenter og gutter spiller sammen opptil U – 14.

Hockey er gøy, trener hele kroppen, en rask, sosial og trygg idrett. Det koster ikke så mye å komme i gang, og KIF Ishockey samarbeider med foreldre som har ikke råd. Her kan alle som vil spille.

Vi håper på det sterkest å se dere på isen hos oss fra 1 OKT – 31 MARS.

MVH

Kevin Merry, Nestleder KIFH              

 

                                 

  Møteromsbooking

Aktivitetskalender

<<Juni 2017 >>
MTOTFLS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Kommende aktiviteter          
         VÅRE SPONSORER:

 

 

__________________________________

"Hockey Best for Barn: ”

"...etter å ha arbeidet med idrett, også hockey, og skadebehandling i over 40 år, vil jeg fremheve nettopp ishockey som svært velegnet for barn og ungdom. Det er få idrettsgrener med så stor positiv effekt på så mange ulike kvaliteter, samtidig som skaderisikoen er så liten.”
- Professor dr. med.
Paul Lereim,
spes. ortopedisk kirurgi

 

Følg A-laget på

Instagram: