Kamprapport vs Nordstrand

Sesongens andre hjemmekamp og fjerde totalt, sto for tur på søndag ettermiddag. KIF tok imot nyopprykkede Nordstrand, og gikk forventningsfulle til kamp. Nordstrand var et relativt ungt lag, etablert så sent som I 2014. Dette medførte mye uvisshet om hva som sto på andre siden av isen. Det var heller ikke lett å lese noe ut ifra resultatene, da de både hadde vunnet og tapt ganske klart mot Tromsø for noen helger siden. I tillegg hadde de spilt 3-3 mot Skien, uten at det sier så veldig mye.

Med dette som utgangspunkt, var gutta klar for å kjempe om sesongen tredje seier på rad. Daniel "Modellen" Bækken var tilbake i matrosdressen, så han var utiligjenglig for denne kampen. Det samme var hans fetter, Eirik Fremming, som endelig hadde mannet seg opp til å besøke sin fastlege Dr. Oetker etter lengre tids sykdom. Der ble det konstatert luftveisinfekssjon, så Fremming er ikke ventet tilbake på isen før neste kamp mot Skien. Vegard "Daniel-san" Franksson sonet sin første kamp av karantenen han pådro seg i Ringerike. Mer gledlige nyheter var det at Lars Kristiansen var tilbake fra skade, og startet dermed kampen.

Første periode er ikke mer enn 1:07 gammel før KIF går opp i ledelsen. Grinderrekka, anført av en ekstremt heit Håkon Fremming, scorer først etter hard jordfresing i rundvantet. Dette var Håkons første av tre mål denne perioden, og han skulle ende med fire (!) mål totalt. Dessverre var det ikke en ekte hat-trick, da Kristian Nesset og David Ånnestad satte en hver i mellom hvert av Håkons mål. Kristian scorer på et godt forarbeid av Ivers, mens David setter pucken i mål med noe som best kan beskrives som en pappkanon.

Med 6-0 etter første periode, kan man ikke si annet enn at KIF hadde vært veldig gode, men også veldig effektive. Nordstrand var ikke et dårlig lag, men med god defensiv organisering og effektivitet Drillo hadde misunnet i andre enden, var seksmålsledelsen et faktum.

Andre periode bærer preg av mål kål fra begge lag og en dommer som virker å ha mistet kontrollen. Iversen gir KIF en perfekt start med å score etter bare 30 sekunder, men etter dette blir det bare rør. Utvsninger i hytt og pine, mange sene etterslengere og meldinger som blir sent i alle retninger preger denne perioden. Erik "puffet hvete" Iversen vil ikke være noe dårligere enn Håkon, så han scorer like godt sin egen hat-trick, før han assisterer Christoffer Askeland på breakaway med et nydelig pass. Askeland, inspirert av Davids mål i første periode, fyrer av en ny salve med pappkanonen og setter den i mål selvom hele hallen ser at det ikke var der han siktet. Nordstrand reduserer to ganger uten at det skaper noen særlig spenning i kampen.

Med 9-2 på tavla blir siste periode bare en transportetappe. Erlend avløser bror Lars, og alle rekkene får jevnt med spilletid. Iversen setter sitt fjerde for kvelden, før Bent "popcorn-i-hanskene" Hansen scorer sitt første for sesongen, assistert av debutant Dan Fredrik "Daffy" Heistad. Bent setter den mellom bena på keeper i en 3 mot 1, med skudd kun Ånnestad og Askeland har matchet tidligere. Onde tunger vil si det er noe ironisk at de tre tyngste på laget fyrer av de slappeste skuddene i denne kampen. Nordstrand scorer to til, før Martin Westgård fastsetter sluttresultatet til til 13-4 med ett sekund igjen å spille.

Det KIF viser i første periode er nok det beste så langt i sesongen. Resten derimot har stort forbedringspotensiale. Mange av gutta lar seg provosere av de eldre hos mostanderne, og må bøte med flere minutter i fryseboksen. Dette er noe som MÅ forbedres om laget skal lykkes mot bedre motstand. Når det er sagt, så fikk gutta meldt bra fra seg. Så bra at enkelte hos motstandern ikke ønsket å takke for kampen med lovnader om flere svensker i returoppgjøret.

Gutta vil igjen takke for alle som stiller opp  i kiosken og som kommer for å heie. Det er alltid like moro å spille foran hjemmepublikumet. Neste kamp er borte mopt Skien allerede på onsdag, der den flaue 9-9 kampen fra januar skal revensjeres.

PS: En liten fjær i hatten på Håkon som scorer fire og Iversen som noterer seg med intet mindre enn åtte(!!) poeng denne kampen

<<Juni 2017 >>