Kamprapport vs Gjøvik 2

Mange debutanter, ny trener og nytt system er det som karakteriserer sesongen første kamp

Rundt den første kampen er det alltid et høyt spenningsnivå. Det er mange spørsmål som skal svares. Hvordan har preseason gått? Er formen på topp? Hvordan er kjemien i laget og i rekkene? Dette er spørsmål alle gikk rundt å tenkte på før sesongen 16/17 ble dratt i gang borte mot Gjøvik 2. 

 

Som kjent så har Kongsberg A-Lag fått en ny trener denne sesongen. Benjamin Merry fra Canada har tatt over roret, og har dermed innlemmet et nytt system. For mange av spillerne er ikke dette ny forskning, men det er annerledes og det skal følges til punkt og prikke. I motsetning til i fjor når det var liten struktur i det offensive og defensive spillet. Da stolte vi mer på enkeltspilleres ferdigheter, som til slutt ga oss en meget bra 3. plass i serien. 

 

Kampen mot Gjøvik bærer preg av ny trener, nye spillere og ikke minst det høye spenningsnivået til spillerne. KIF starter veldig dårlig, og får en utvisning etter bare 5 minutter. Denne blir til 5 mot 3 etter en ny utvisning. Kongsberg gjør et meget godt undertallsspill og rir av begge to. Kampen er veldig amper, og tenningsnivået er høyt hos begge lag. En god keeper i Lars Kristiansen redder oss utallige ganger, samt han redder straffeslag. Det er ikke før i sluttminuttene av første perran før den første scoringen kommer. Backen Martin Westgård hos KIF bestemmer seg for å dra av 3-4 mann før han limern i nærmeste i Gjøvikburet. Og dette i undertall! Skyhøy jubel i borteboksen, et særdeles ufjortjent mål, men mål er mål og Kongsberg vinner første periode 0-1.

 

I andre periode tar det ikke mer enn 16 sekunder før Gjøvik utligner, og ca 10 minutter etter det igjen tar de ledelsen 2-1. Og dette skjedde selvom KIF hadde flere powerplay uten uttelling. Når perioden er over, er ikke treneren veldig fornøyd. Han går ned på rekkene og viser et sterkt ønske om å vinne. I tredje er Kongsberg frempå hele tiden. Gjøvik får lite rom å spille i, og det blir mange sjanser til Kongsberg. Gjøvik begynner å henge etter og trekker derfor en del utvisninger. Men heller ikke i tredje, så klarer KIF å gjøre noe i powerplay. Det er ikke før 9 minutter før slutt at Steffen Johnsgård, assisert av Erik Iversen og Eirik Fremming, får en utligning. På stillingen 2-2 kjemper begge lag om seieren, men målene uteblir og igjen så redder keepern oss flere ganger. 

 

Kort oppsummert så er det en meget amper kamp med høy temperatur og lite flyt i spillet. Kongsberg gjør 2 dårlige perioder, før de hever nivået betraktelig i 3. perran. Forrige sesong vant KIF 12-3 hjemme og 4-7 borte mot samme motstander, så dette resultatet er en strek i boka. Men vi tar med oss det ene poenget og jobber fremover. Lars Kristiansen stikker av BB-hjelmen etter meget godt keeperspill, og hadde det ikke vært for han så tror jeg sifrene hadde sett annerledes ut. Dessverre så skader han seg i sluttsekundene og er ute i ca 2 uker før han kan retunere i buret sitt. 

 

Vi må ikke glemme debutantene i denne kampen. Christian "chips" Storfossene, Bendik Sørensen, Kristian Jensen Nesse og Håkon Fremming. Alle gjør en bra debut, og kan bygge videre på dette. Et lite tips til Chipsen er å ikke drikke så mye vann før match. Ifølge ryktene så måtte de stoppe 10-12 ganger på bilturen oppover fordi han måtte pisse. 

 

Jar er neste motstander for Kongsberg i Kongsberghallen. Vi håper så mange som mulig ønsker å ta turen for å støtte A-laget til seier, en seier de sterkt ønsker etter "nederlaget" i Gjøvik. Det blir lodd og kiosksalg, og ja, vi tar kort. 

 

Gratis inngang.

 

Vel møtt!

               

 

                                 

  Møteromsbooking

Aktivitetskalender

<<Juni 2017 >>
MTOTFLS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Kommende aktiviteter          
         VÅRE SPONSORER:

 

 

__________________________________

"Hockey Best for Barn: ”

"...etter å ha arbeidet med idrett, også hockey, og skadebehandling i over 40 år, vil jeg fremheve nettopp ishockey som svært velegnet for barn og ungdom. Det er få idrettsgrener med så stor positiv effekt på så mange ulike kvaliteter, samtidig som skaderisikoen er så liten.”
- Professor dr. med.
Paul Lereim,
spes. ortopedisk kirurgi

 

Følg A-laget på

Instagram: