Kamprapport vs Ringerike 2

Grunnet en noe sen fordeling av arbeidsoppgaver innad i gruppen, vil referatet fra kampen mot Jar bli utsatt på ubestemt tid. Kif vant årets første hjemmekamp 10 - 6, men det aller mest positive er publikumsoppmøtet. Med et oppmøte på over 50 personer, har ikke Kongsberg ishall vært så full siden opprykkskampen mot Ski for endel år tilbake. Gutta på laget setter stor pris på alle som møter opp, og alle som er involvert i kiosksalg og promotering av kampen i forkant. Laget håper å kunne gjengjelde dette med gode og positive prestasjoner på isen i kampene som kommer og at interesse for dette laget bare øker.

Den tredje kampen denne sesongen ble spilt i det som bare kan kalles Norges desidert kaldeste ishall, Schjongshallen i Ringerike. Med Drammen River Rats ute av rotasjonen, er dette det nærmeste vi i Kongsberg kommer et lokaloppgjør, i hvertfall innenfor fylkets grenser. På tross av at dette er Ringerikes andrelag, visste gutta at dette kom til å bli en tøff og jevn batalje. Dette var basert på Ringerikes tidligere resultater, fjorårets møter og innsideinformasjon av Erik "puffet hvete" Iversen. Sistnevnte tilbragte minst en sesong i den sorte drakten, og var tydelig nervøs da han fant det for godt å ta med seg sin egen drakt til Ringerike. På et mirakuløst vis hadde en lagkamerat tatt ansvar for denne kardinalsynden og hadde med en ekstra drakt som i tillegg hadde riktig nummer, dog i rød farge. Mye lå til rette for at dette skulle bli Mr. Iversens magiske aften.

Inn mot kampen melder det seg en del forfall. Etter å ha stått på hodet i første kamp, er Lars fortsatt ute med strekk (uvisst om den var i låret eller nakken etter den oppvisningen), og storebror Erlend "lazy eyes" Kristiansen får sin andre start på rad. Assisterende kaptein David melder også forfall, så selvutnevnte tredjevalg Tarjei "TJ" Eidem tar på seg det oppdraget i Davids fravær. I tillegg måtte eldstemann Fremming melde forfall grunnet sykdom. På tross av dette reiste KIF mannsterke på bortekamp med en tropp på 20 utespillere pluss keeper.

 

KIF starter kampen der forrige kamp sluttet og tar tidlig initiativet. Kampen er ikke mer enn 6 minutter gammel før KIF tar ledelsen med "die gelbe Linie". Det tyske maskineriet, også kalt tredjerekka, med yngste mann TJ i spissen assistert av Christoffer Askeland og Vegard "karate kid" Franksson ga KIF en god start som senere skulle bli fulgt opp av et godt powerplay. For det var tydelig at Ringerike ikke var helt klare for kjøret Kongsberg startet med, og pådro seg 3 utvisninger før det hadde gått 10 minutter. Med Steffen Johnsgård på point, var mye lagt til rette for et vellykekt PP. Kun 19 sekunder ut i tredje PP tar Steffen ansvar og prikker inn 2-0 gjennom en dekket keeper i sort. Etter dette kommer faktisk Ringerike mer inn i kampen, og reduserer fortjent med 5 minutter gjenstående av første periode. Noe av grunnen til dette er endringer i backrekkene etter at Mats Nesset må ut med skade i høyre skulder. Det som først var antatt som "kun" en skulder ute av ledd viste seg å være en avriving av samtlige sener i skulderen, og Mats er dessverre ute resten av sesongen.

 

Andre periode bærer preg av mange småskader innad i laget, noe som gjør at så og si alle rekkene blir forandret på. Dette fører til lite flyt, og mange utvisninger på begge lag. En ting som heldigvis forble uforandret er førsterekkas målteft.  Der Steffen tidligere plasserte seg på toppen av sonen som mannen som skulle ta skuddet, hadde han nå flyttet seg ned til det mer strategiske punktet "bakre stolpe". Etter et glimrende forarbeid av tidligere nevnte Iversen, finner han Steffen helt ledig på bakre stolpe som enkelt kan sette inn 3-1. Og samtidlig som KIF øker ledelsen, bestemmer Mr. Lazy Eyes seg for å stenge igjen bakover. Med en glimrende andreperiode, må Erlend til slutt gi tapt på en kontring, og vi er igjen tilbake til en ettmålskamp.

I pausen fyrer gutta seg opp til en tøff og hard siste periode, for de vet hva som møter dem i siste periode. Ivers får en utvisning i slutten av andre periode, og gutta vet at det undertallet må drepes om denne skal vinnes. Laget går ut i hundre, gjør den jobben de må. Iversen trer ydmykt ut på isen av utvisningsboksen, og tar del i spillet. Etter en forløsende passning av Bent Arild Hansen, blir Ivers satt opp i en en-mot-null. Alene med keeper gjør han ingen feil, og setter pucken i mål med en lobb som kun Linus Omark eller Pavel Datsyuk kunne matchet. Om dette faktisk var en lobb eller et skudd, skal forbli unevnt.

 

Etter målet svinger kampen veldig, men ingen av lagene klarer helt å etablere noe særlig spill i NHL-rinken på Hønefoss. Begge lag tar igjen sin del med utvisninger, men istednfor å drepe kampen helt, slipper KIF inn et mål med 5 minutter igjen å spille. Dette gir Ringerike blod på tann, og gutta fra sølvbyen virker stresset. Hva som skjer når det står 56:26 på klokka er vanskelig å beskrive da undertegnede kun får beskrevet det i etterkant fra andre på isen.  "Frank the tank" Franksson hiver seg ned på mållinjen for å hindre en løs puck som er på vei inn i mål. Om det er av ren frustrasjon eller i mangel på bedre dømmekraft, blir Franksson overfalt av en mann i sort. Det hele ender med noen spark og slag, og Franksson blir sent i garderoben. Det blir beskrevet som en riktig avgjørelse, så vi får bare håpe det stemmer. Franksson fikk i hvertfall sparket bra fra seg (i mangel på bedre ordspill). Heldigvis blir det ikke utslagsgivende, og KIF rir i land en seier som satt langt inne. Banens beste var Erlend, som fikk BB-hjelmen utdelt til trampeklapp fra samtlige i garderoben. Om Erlend har plukket opp noen triks fra lillebror Lars eller om han rett og slett bare har bestemt seg for å bli en bedre keeper gjenstår det å se. Det viktigste er at det nå er konkurranse om samtlige plasser på laget.

 

Neste hjemmekamp er allerede til helgen mot nyopprykkede Nordstrand. Dette er et lag undertegnede og resten av laget vet svært lite om, men man kan aldri undervurdere Oslolagene da man ikke aner hva slags mannskap de kommer med fra Tigerstaden. På vegne av gutta håper jeg at minst like mange ønsker å ta turen til hallen igjen og at vi som skal levere på isen gjør en like god innsats som det dere på tribunen gjør.              

 

                                 

  Møteromsbooking

Aktivitetskalender

<<Juni 2017 >>
MTOTFLS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Kommende aktiviteter          
         VÅRE SPONSORER:

 

 

__________________________________

"Hockey Best for Barn: ”

"...etter å ha arbeidet med idrett, også hockey, og skadebehandling i over 40 år, vil jeg fremheve nettopp ishockey som svært velegnet for barn og ungdom. Det er få idrettsgrener med så stor positiv effekt på så mange ulike kvaliteter, samtidig som skaderisikoen er så liten.”
- Professor dr. med.
Paul Lereim,
spes. ortopedisk kirurgi

 

Følg A-laget på

Instagram: