Startet sesongen med seier

Kongsbergs A-lag i hockey er fornøyde etter et suksess-start på sesongen

Søndag kl 12 samlet 12 utespillere og 2 keepere seg utenfor hjemmearenaen. Gutta var spente på sesongens første kamp, og stemningen var god. Det var mange som hadde trua på seier og en god kamp.

I Gjøvik blir vi møtt med fruktfat og en generell hyggelig velkomst. Men i likhet med i fjor så stiller Gjøvik med 4 fulle rekker. Heldigvis for KIF så er vi litt fler enn de 7 utespillere som møtte opp i fjor.

I første periode går Gjøvik ut i 200. De takler, presser og holder trykket oppe. Men rutinen i Kongsberglaget stritter imot og Eirik Fremming tar KIF opp i føringen med et velplassert håndleddskudd fra skrå vinkel. Jubelen i borteboksen er ellevill. For det var nemlig det treneren ville at vi skulle gjøre. Sette press på Gjøvik ved å gå opp i ledelse. Gjøvik fortsetter å presse, men keeper Lars Kristiansen gjør flere gode redninger og perioden ender 1-0 til Kongsberg.

Andre periode var preget av mange utvisninger fra Kongsbergs sin side. Ved to anledninger scoret Gjøvik i 5 mot 3. Man vinner ikke kamper i undertall. Gjøvik dominerte første halvdel av denne perioden med 3 scora mål. Men Kongsberg kommer sterk tilbake i sluttminuttene av perioden og scorer hele 3 mål på 2 minutter. Når lagene går til siste pause står det 3-4 til KIF.

I siste og tredje periode får Kongsberg seg en smell i trynet etter bare 30 sekunder. Gjøvik utlignet til 4-4 etter vakkert spill. Nå var det kjørt tenkte mange, men gutta holdt koken oppe. Og det tok ikke lang tid før Kongsberg igjen tok føringen. Et flott mål av Tarjei Eidem sørger for 4-5 ledelse til KIF. Fra slottet så limer vår eminente junior pucken i korset. 3 minutter senere, så økte KIF på ny. Steffen Johnsgård fikk los på en løs puck. Han skatet med en fart som ingen har sett fra han siden han spilte i GET´n. Han fikk tak i pucken og satte den sikkert bak Gjøviks målvakt, som måtte se enda en puck forbi seg før kampen ble blåst av.

En tradisjon i Kongsberg er at regjerende banens beste spiller skal dele ut BB-hjelmen. Junior Tarjei Eidem får hjelmen etter å ha åpna scoringskontoen med to mål i sesongens første kamp. Det må også nevnes at Coach Johnsgård har til vane for å knekke noe bein, og da generelt rett etter jul. Men nå klarte han det i første matchen. Han skal dog ha kudos for å spille med to knekte fingre.

Sett bort ifra en liten periode med mye utvisninger så er det masse positivt å ta med seg fra kampen. Powerplayet satt, godt press, god kommunikasjon og tidvis fint spilt burde gjøre de spillende trener fornøyde. Alt i alt så kunne gutta være fornøyde hele veien hjem igjen.

Vi må også gi en liten hyllest til Erik Iversen som debuterer for KIF i en offisiell kamp. Han drar fra matchen med 3 poeng (1+2). Han viste prov på tekniske finesser og gode pasninger. Det kan komme godt med videre i sesongen. Bra kamp av mannen fra Lillehammer.

<<Juli 2017 >>