Seier i første hjemmekamp

Andre seier på rad for KIF-gutta

Innsats, samarbeid, lagspill, lagmoral og engasjement er superlativer som beskriver de oppmøtte i Kongsberghallen søndag formiddag. Det gjelder ikke bare spillerne, men også tilskuerne og sekretariatet.

Skien kom på besøk i det som var Kongsbergs første hjemmekamp for sesongen. Skien med en fortid i høyere divisjoner har måttet kastet inn håndkleet da økonomien ikke lenger holdt. Men i 3 divisjon skal de hevde seg sier de offisielle dokumentene fra klubben.

Førsteperioden startet dårlig for Kongsbergs del. Etter allerede 3 minutter og 44 sekunder scoret bortelaget. 10 minutter senere så går Skien opp i 0-2 ledelse. Å ligge under 0-2 er aldri lett. Man må konstant presse og jage for å få en uttelling. Og den kom heldigvis etter ca 15 minutters spill. Debutant, Gard Haukom, og Håvard Øseth er 2 mot 1. Etter pent pasningsspill så skyter Gard, men returen havner hos Eirik Fremming som scorer lett på åpent mål. Man kunne lett se glede hos 16 åringen for sitt første poeng på seniornivå, og gratulasjonene kom flyvende fra tribunen og spillerboksen. Gleden var dessverre kortvarig, for Skien går opp i 1-3 ledelse 1 minutt før pause. Mats Jensen Nesset må sitte to minutter i utvisningsboksen etter holding og Skien scorer i power-play. Men gleden ble enda mer kortvarig for Skiens del. For bare 20 sekunder etterpå så setter Jørgen ”Ying Yang” Øigarden inn 2-3. Og slik ender første periode.

5 minutter ut i andre periode får Kongsberg sin utligning. Igjen er det Jørgen Øigarden som scorer etter å ha blitt servert av veteranene Kim Ole Stenmo og Vegard ”Frank the tank” Franksson. Dette blir også den eneste scoringen i perioden, som forøvrig var preget av stillingskrig og mange utvisninger fra begge lag. Perioden ender 3-3.

I tredje og siste periode er det altfor spennende. Kongsberg går tidlig opp i 4-3 ledelse. Nok engang med en scoring fra Jørgen Øigarden, som setter inn sin 3 scoring for dagen. Hattrick er et faktum. Men Skien utligner til 4-4, og kampen står og vipper. Spenningsnivået er høyt, både på tribunene og i spillerboksene. 2 minutter og 24 sekunder før slutt får Kongsberg sin scoring. Eirik Fremming sender KIF i ledelsen som fører til ellevill jubel i Kongsberghallen. 5-4 blir også sluttresultatet.

Dette var en kamp hvor gutta i med Kongsberg K´en på brystet startet veldig tregt. De måtte gå under 0-2 før de skjønte at det var match. Dog så viser Jørgen Øigarden seg som et viktig tilskudd i stallen med sine 3 mål og 1 assist. Vi håper han har mulighet til å bli med mer i år. Vegard Franksson har gjort store steg opp fra i fjor, og er utfordrer til poengkonge i år. Treneren, Steffen Johnsgård, som ikke spilte grunnet skade gjorde en god jobb med å styre og motivere laget. Martin Westgård, som ikke spilte fyllesjuk denne kampen, gjorde kanskje sin beste kamp i KIF-drakta. Og vår eminente ”veteran” Eirik Fremming scorer gamewinnern. BB-hjelmen gikk denne gang til junior og debutant Gard Haukom, som får sitt første poeng på seniornivå. Gratulerer!

Men noen poteter fant vi utpå isen denne kampen. Bent Arild Hansen trenger virkelig skuddtrening. To kamper på rad har han bommet på tilnærmet åpent mål. Han skylder et par spillere assists. Og Anders Hove må kjenne sine begrensninger. Å drible som bakerste mann er ikke lurt når man er den treigeste skateren utpå isen.

Vi vil i samme anledning takke de oppmøtte for innsatsen. En stor takk rettes til publikummet som heiet Kongsberg frem til seier. Det var en fryd å se så mange stille opp, og det ga virkelig gutta en ny driv. Vi håper dere ønsker å bli med fremover, og at vi ser dere allerede til søndag klokka 10. En takk må også rettes til dama til kapteinen vår, Erik ”Fedex” Fredriksen. Hun kjørte i gang med loddsalg, som sørger for gode penger i lagkassa. En siste takk rettes til de i sekretariatet som gjorde en god og viktig jobb.