Solan Gundersens Vinterleker i hopp og kombinert 2013

Kjempeinnsats av hopperne! Andreas 0,2 poeng fra seier! Ask nær pallen i kombinert!

Solan Gundersens Vinterleker 2013

For femtende gang gikk Solan Gundersens Vinterleker av stabelen i Sandeggbakkene I Alvdal. Dette er årets høydepunkt for alle hoppere og kombinertløpere i alderen 12 til 14 år. Og er nærmest å regne for et norgesmesterskap.

Som en del av Buskeruds skikrets sin tropp stilte KIF Hopp med totalt 9 hoppere og var dermed største klubb i SGV. Det er med stor glede at vi kan rapportere om meget flott innsats.

Allerede onsdag kveld var de første løperne på plass på Tavernan i Alvdal, hvor de skulle overnatte sammen med andre løpere fra Buskerud Skikrets og Kollenhopp.

Kombinert

Torsdag var det klart for treningshopping for de som skulle være med i kombinertrenn på fredag.

Ask Solheim Tveiten, Sander Kolberg og Andreas Hordvik Kleven stilte til start i 12-årsklassen, og Oddmund Lie Pettersen og Henrik Ystanes Dolmen i 13-årsklassen.

Gutta gjorde det bra i det kombinerte hopprennet. I 12-årsklassen endte Andreas på tredjeplass bak Benjamin Østvold fra Lensbygda og Oskar A. Moen fra Fossum., Ask endte på tiende plass og Sander på tolvte plass.

Før langrennet lå gutta henholdsvis 12, 35 og 39 sekunder bak Østvold.

Ask og Sander er drevne langrennsløpere og hadde derfor et meget godt utgangspunkt. Andreas deltok i sitt første langrenn og kombinertrenn, og hadde ikke forhåpninger om noen topplassering.

Ut fra start tok Ask og Sander umiddelbart opp jakten på konkurrentene, og jobbet seg opp i feltet. Noen hundre meter før mål var Ask uheldig da løperen foran falt og tok med seg Ask i fallet. Den andre løperen kom seg raskt opp, men Ask skled ned bakken og mistet mange sekunder. På tross av dette kom Ask seg i mål på fjerdeplass. Sander fulgte opp med sjetteplass og Andreas en åttende plass. Vinner ble Benjamin Østvold foran Oskar A. Moen.

I 13-årsklassen(K35) ble Henrik Ystanes Dolmen nummer 9 og Oddmund Lie Pettersen nummer 20, etter å ha ligget på henholdsvis 12. og 27. plass etter hopprennet. Gutta gjorde med andre ord et sterkt langrenn i løypa på 3,8 kilometer.

Spesielt hopprenn

Lørdag var det klart for spesielt hopprenn.

Etter god hopping i kombinertrennet, hadde vi troen på en god plassering, da normalt de beste hopperne også stiller til start i kombinert.

I 12-årsklassen (K35) klinte Andreas Hordvik Kleven til med et hopp på 38 meter. Dette holdt til ledelse etter første omgang, 0.5 poeng foran Oskar A. Moen fra Fossum og 1.8 poeng foran Benjamin Østvold fra Lensbygda.

Sander Kolberg og Ask Tveiten lå på henholdsvis niende og fjortende plass etter 33,5 og 32,5 meter.

I andre omgang hoppet Andreas nok en gang 38 meter. Det samme hoppet Benjamin Østvold. Oskar A. Moen slo av en halvmeter til 37,5.

Benjamin fikk 2 poeng bedre betalt av dommerne, noe som holdt til seier, fattige 0,2 poeng foran Andreas, og 2,5 poeng foran Oskar.

Sander Kolberg fikk til et godt hopp på 35,5 meter og havnet dermed på flott femteplass. Ask hoppet nok en gang 32,5 meter og kom på 17. plass.

I 13-årsklassen (K35) for jenter deltok Marie Johansen. Hun hoppet 20,5 og 23 meter og endte på en syvende plass. Jenny Marie Halden skulle også ha hoppet, men måtte melde forfall pga. armbrudd.

I 13-årsklassen for gutter (K35), ble det en 15. plass på Henrik Ystanes Dolmen. Oddmund Lie Pettersen 38, Knut Ole Kvilhaug Magnussen 44 og Andreas Rief Bråthen nummer 47.

I 14-årsklassen (K52) hadde vi med Håkon Kristoffer Tande. Han endte til slutt på en flott trettende plass.

Over: Andreas i svevet

Over: Ask i svevet.

Lagkonkurranse

Søndag var det lagkonkurranse, med lag fra de forskjellige skikretsene. Best gikk det med Buskeruds 1.lag med Andreas H. Kleven, Sølve Jokerud Strand og Tobias Aalien, som endte på en sterk 4. plass, så vidt slått av Oslos 1. lag, som tok 3.plassen.

Buskerud 2 med Sander Kolberg fra KIF på laget endte på en glimrende 6. plass, mens Buskerud 3 med Håkon Kristoffer Tande kom på en flott 9.plass. Videre fikk vi flotte prestasjoner gjennom Buskerud 4 med Henrik Ystanes Dolmen og Ask S. Tveiten på en 14. plass. Buskeruds jentelag med Marie Johansen endte tilslutt på 30.plass i denne kretslagskonkurransen.

Vi gratulerer alle hopperne våre med kjempeflott innsats!

Her finner du resultatlister: Resultater

Her finner du flere bilder fra SGV 2013: Bilder (Flere bilder kommer etterhvert)

<<Mai 2017 >>